ΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ο

ι λίστες είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών. Κάθε e-mail το οποίο αποστέλλεται προς την λίστα παραλαμβάνεται απ’ όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι σ’ αυτή.

Οι λίστες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας παρέχουν τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με πολλαπλούς αποδέκτες, χρησιμοποιώντας μία μόνο διεύθυνση (e-mail address). Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ομάδες χρηστών του ΤΗΜΜΥ οι οποίοι απαιτείται να είναι σε συχνή επικοινωνία για συγκεκριμένα θέματα. Υπάρχουν λίστες αλληλογραφίας για όλα σχεδόν τα μαθήματα. Η εγγραφή σας στις γενικές λίστες του Τμήματος (πχ ugrads) γίνεται αυτόματα. Αντιθέτως, η εγγραφή στις λίστες αλληλογραφίας μαθημάτων δεν είναι αυτόματη και πραγματοποιείται από τους φοιτητές μόνον όταν αυτό ζητείται από τον διδάσκοντα.

Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες λίστες εδώ και στην συνέχεια να εγγραφείτε σε όποια σας ενδιαφέρει. Για την δημιουργία μίας νέας λίστας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Τεχνική Yποστήριξη.Οδηγίες για την εγγραφή σε μία λίστα μαθήματος

Παρακάτω παρουσιάζονται τα βήματα για την εγγραφή σε μία λίστα αλληλογραφίας:


Βήμα 1ο

Μεταβαίνετε στην σελίδα http://inf-server.inf.uth.gr/mailman/listinfo.
Αν βρίσκστε εκτός δικτύου Π.Θ. η πρόσβαση στην παραπάνω σελίδα γίνεται μόνο μέσω σύνδεσης VPN.


Βήμα 2ο

Κάνετε κλικ στον κωδικό της λίστας (π.χ CE120) στην οποία θέλετε να εγγραφείτε.


Βήμα 3ο

Συμπληρώνετε τα πεδία:

 • Your e-mail address: (Το e-mail στο Π.Θ)
 • Pick a password: (Ένας κωδικός για την διαχείριση του λογαριασμού σας στην συγκεκριμένα λίστα)
 • Reenter password to confirm: (επιβεβαίωση κωδικού)
 • Στη συνέχεια πατήστε Subscribe

 • Βήμα 4ο

  Στη συνέχεια θα σας αποσταλεί σχετικό email το οποίο θα ζητά να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας στη λίστα (confirm). Για την επιβεβαίωση κάνετε "κλίκ" πάνω στο "link" που ανοίγει μία νέα σελίδα στην οποία απλώς επιλέγετε Subscribe to list CEXXX.


  Βήμα 5ο

  Αν όλα τα παραπάνω βήματα εκτελεστούν σωστά θα παραλάβετε μήνυμα το οποίο θα σας ενημερώνει ότι η εγγραφή σας στη λίστα πραγματοποιήθηκε επιτυχώς.

  ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  Η Τεχνική Υποστήριξη είναι επιβαρυμένη με το έργο της διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Τμήματος, την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες τους και την παροχή ενός συνόλου υπηρεσιών που διευκολύνουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Τμήματος.

  Η Υπηρεσία δέχεται τους φοιτητές, για παροχή βοήθειας και αντιμετώπιση προβλημάτων, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 12:00 στο γραφείο Β1, πέραν του ωραρίου η επικοινωνία γίνεται με e-mail στο support@inf-server.inf.uth.gr .